Două stații libelium instalate la o fermă de bovine – FarmSustainaBl

Obiectivul principal al proiectului este aplicarea unei abordări holistice pentru reducerea emisiilor de GES derivate din creșeterea intensivă a animalelor, prin optimizarea producției în ferme. Pentru aceasta, consorțiul va monitoriza hrana animalelor, comportamentul și caracteristicile animalelor și grajdul. Mai exact, dispozitivele IoT vor fi instalate în fermă pentru monitorizarea parametrilor cheie ai:
1) grajd (temperatura, umiditate, gaz (NOx, COx, CH4, NH3, etc.));
2) animale (accelerometru, senzor de mișcare, senzor de greutate)
3) alimentație (senzor de debit, senzor de greutate, senzor de umiditate, etc.)

Două stații libelium Plug & Sense Smart Environment PRO au fost instalate la o ferma de bovine pentru monitorizarea temperaturii, umidității relative, PM10, PM2.5, CH4, NH3, CO. Monitorizarea mediului fermei folosind infrastructura IoT (care include senzorii și dispozitivele de rețea pentru transmiterea datelor) va permite o colectare precisă a datelor de mediu. Aceasta componentă transmite date prin tehnologie wireless către agregatorul de date asociat cu cloud-ul FarmSustainaBl. Parametrii monitorizați la ferma vor oferi date structurate, relevante pentru fundamentarea adoptării deciziilor comerciale în scopul optimizării proceselor la nivelul fermei. Datele colectate vor fi utilizate pentru a genera modele și pentru a simula performanța pentru diferite scenarii. Prin urmare, pe baza simulărilor și a modelării, acest serviciu va permite definirea configurațiilor optime ale sistemului, pentru a maximiza rezultatele în domeniul zootehnic.


Senzorii wireless de la ferma transmit informații unice pentru a determina sursa emisiilor GES și costurile asociate acestor emisii sub forma de taxe. Serviciul va permite, de asemenea, implementarea unor contracte inteligente care garantează cele mai bune prețuri pentru produsele agricole, prețuri rezultate din emisiile de GES mai scăzute.